Ολοκληρώθηκε το 35ο Πανελλήνιο Κύπελλο Ελλάδος για το 2017 .

Η Κυπελλούχος του 2016 ομάδα της Ε.Σ.Θ έφτασε και φέτος στο τελικό απέναντι στον ίδιο δυνατό αντίπαλο , την ομάδα του Σ.Ο Καβάλας .

Στη φάση των 8 έκαμψε την αντίσταση της Πρωταθλήτριας ομάδας για το 2016 Φυσιολάτρη Νίκαιας κερδίζοντας 2,5-1,5 . Καθοριστική η νίκη του Γεωργιάδη Νίκο απέναντι στο προπονητή της Εθνικής μας Ομάδας Σ Καπνίση . Με τι νίκη μάλιστα αυτή ο νεαρός αθλητής μας πέρασε το φράγμα του 2500 και κέρδισε το τίτλο του GM διότι είχε ήδη τις τρεις απαραίτητες νόρμες . Είναι ο τρίτος Έλληνας αθλητής μας που κερδίζει τον ανώτατο σκακιστικό τίτλο ! Η παραπάνω παρτίδα θα αναρτηθεί σύντομα με σχόλια του νικητή ! Στη φάση των 4 η ΕΣΘ κέρδισε το εισιτήριο για το τελικό κερδίζοντας την αξιόμαχη ομάδα της Λ.Π Φλώρινας που για δεύτερη συνεχή χρονιά τερμάτισε τελικά στη 3η θέση . Στο μεγάλο τελικό η συνάντηση τελείωσε ισόπαλη 2-2 . Αναλυτικά τα αποτελέσματα :

1η σκακιέρα : Saric- Μαστροβασίλης Δημητρης 1/2

2η σκακιέρα : Μαλικέντζος Σωτήρης -Παυλίδης Αντ 1/2

3η σκακιέρα : Παπαϊωάννου Ι-Γεωργιάδης Νίκο 1-0

4η σκακιέρα : Μαστροβασίλης Θάνος-Τσολακίδου Σ 1-0

Δεν υπήρχε κριτήριο Βερολίνου στο τελικό ( στην ισοβαθμία η 1η σκακιέρα μετρά ως 4, 2η ως 3 κλπ) . Η ευκαιρία χάθηκε στη 3η όπου ο Νίκο με αντίπαλο το Παπαϊωάννου πέρασε από μεγάλο πλεονέκτημα αλλά έχασε το δρόμο στις περιπλοκές . Στη 1η και 2η είχαμε ισορροπημένες παρτίδες ενώ στη 4η επικράτησε ο Μαστροβασίλης Θ της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στα Κ18 (κορίτσια 18) Σ Τσολακίδου . Μετά από 15’ ξεκούρασης οι ομάδες ξεκαθάρισαν τις διαφορές τους στο tiebreak , παρτίδες με μειωμένο χρόνο , 10’+10’’ για κάθε κίνηση και ανάποδα χρώματα αυτή τη φορά . Εκεί πήγαν όλα ‘’ανάποδα’’ με αποτέλεσμα να κερδίσει η Καβάλα με  3.5-0.5 παίρνοντας τη revanche για το περσινό τελικό !

Η μόνη παρτίδα που έληξε ισόπαλη ήταν στη πρώτη σκακιέρα μεταξύ Saric-Μαστροβασίλη Δ . Πάντως η ομάδα της Καβάλας έδειξε τη ποιότητα της και στο Ομαδικό Διασυλλογικό κερδίζοντας τη 1η Θέση ενώ συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες Ελληνικές Ομάδες τα τελευταία 20 χρόνια !