Το περίφημο τουρνουά του Λονδίνου, το London Chess Classic, όπου συμμετείχε η «αφρόκρεμα» του παγκόσμιου σκακιού, ολοκληρώθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2015 με την τελική επικράτηση του Magnus Carlsen.

Μια μικρή γεύση από το σκακιστικό μέρος του τουρνουά θα μπορέσουν να έχουν όσοι συμμετάσχουν τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:00, στον αγώνα handicap που θα δώσει ο GM Θάνος Μαστροβασίλης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2015, στην Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης (Ζ. Παπαντωνίου 14 με Ευριπίδου, Κηφισιά-Καλαμαριά).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν τη συνέχεια μιας παρτίδας που παίχτηκε στο London Chess Classic, ξεκινώντας από μία προκαθορισμένη αρχική θέση, εναντίον του GM. Ο χρόνος σκέψης για την ολοκλήρωση της παρτίδας θα είναι 25’ και 10’’ σε κάθε κίνηση για κάθε παίκτη.

Καθώς η θέση που θα παιχτεί έχει ιδιαίτερα διδακτικό ενδιαφέρον, μετά το τέλος των παρτίδων θα ακολουθήσει ανάλυση της στον προτζέκτορα με σχολιασμό των παρτίδων που παίχτηκαν κατά τον αγώνα handicap.

Η διάρκεια τη εκδήλωσης θα είναι δύο ώρες και το παράβολο συμμετοχής σ’ αυτή είναι 5 ευρώ. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στον αγώνα handicap εναντίον του GM είναι 10 σκακιστές με όριο ELO ως 2000.

Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας είτε τηλεφωνικά στο 6972703553 είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση skakistis.gr@gmail.com.