ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Τους αγώνες διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος» Δυτικής Θεσσαλονίκης (Ουρανίας 6-8,  Εύοσμος & Παγγαίου 5, Ηλιούπολη, τηλ. 6936767292), σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ.

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολείων. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 3 κατηγορίες, ανάλογα με την τάξη τους: 1) Α και Β, 2) Γ και Δ, 3) Ε και Στ. Ανάλογα με το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων μπορεί να αποφασιστεί διαφοροποίηση στη σύνθεση των κατηγοριών.

3. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/has2FpoS49hvyXmz1, μέχρι το Σάββατο 10/06/17 στις 18:00. Σε περίπτωση αδυναμίας ηλεκτρονικής δήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6942680745 (Μιμίκος Στέλιος). Σε οποιαδήποτε περίπτωση απαραίτητη για τη συμμετοχή σας είναι η φυσική σας παρουσία στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 11/06/17 από τις 9:45 π.μ ως τις 10:15 π.μ.

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 22 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (οδός Θάλειας & Νεμέας, Εύοσμος).

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 11/06/2017 με ώρα έναρξης 10:30 πμ. Επιβεβαίωση συμμετοχών με φυσική παρουσία των

παικτών την ίδια μέρα από τις 9:45 μέχρι τις 10:15 πμ.

6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Ελβετικό σύστημα 5 γύρων με χρόνο σκέψης 10΄ και 3’’ σε κάθε κίνηση για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και της ΕΣΟ, ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID-PLAY).

7. ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

α) Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ – 1 (βαθμοί των αντιπάλων πλην ενός),

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων),

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα),

ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

8. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

9. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διέυθυνση Αγώνων: Μαστορόπουλος Γιώργος

Επικεφαλής Διαιτητής : Μιμίκος Στέλιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                ΘΕΜΕΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ