Τους αγώνες διοργανώνουν o Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων νομών Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.
Μαθητές-τριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δημοτικού Διαμερίσματος Σταυρούπολης του Δήμου Παύλου Μελά.Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εξής έξι (6) κατηγορίες μαθητών και μαθητριών:

  • Α’ Δημοτικού
  • Β’ Δημοτικού
  • Γ’ Δημοτικού
  • Δ’ Δημοτικού
  • Ε’ Δημοτικού
  • ΣΤ’ Δημοτικού

Για να διεξαχθεί το τουρνουά μιας κατηγορίας θα πρέπει να απαρτίζεται από τουλάχιστον οκτώ (8) συμμετέχοντες. Σε διαφορετική περίπτωση είναι δυνατόν να αποφασιστεί συγχώνευση γειτονικών κατηγοριών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο μπορούν να κατατεθούν από τα σχολεία με FAX, στο 2310 650.852, από τις 5 ως τις 8 Μαΐου 2014.
Οι δηλώσεις συμμετοχής σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρότυπο μπορούν να κατατεθούν από τα σχολεία με FAX, στο 2310 650.852, από τις 5 ως τις 8 Μαΐου 2014.
Κυριακή 11/05/2014 με ώρα έναρξης 10:45 πμ. Θα πραγματοποιηθούν 5 ή 6 γύροι ανάλογα με τις συμμετοχές. Επιβεβαίωση συμμετοχών με παρουσία των παικτών την ίδια μέρα από τις 10:00 μέχρι τις 10:30 πμ.
Ελβετικό σύστημα 5 ή 6 γύρων με χρόνο σκέψης 10΄ και 5” ανά κίνηση για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDEκαι ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID-PLAY).

α)Αποτέλεσμα του τουρνουά των ισόβαθμων (εάν έχουν παίξει όλοι μεταξύ τους),

β) Το κριτήριο Μπούχολτζ – 1 (βαθμοί των αντιπάλων πλην ενός),

γ) Το κριτήριο Μπούχολτζ (βαθμοί αντιπάλων),

δ) Το κριτήριο Σόννεμπορν-Μπέργκερ (βαθμοί αντιπάλων ανάλογα με το αποτέλεσμα),

ε) Αριθμός νικών (προηγείται ο σκακιστής-τρια με τις περισσότερες νίκες).

Στον πρώτο, στον δεύτερο και στον τρίτο της γενικής κατάταξης, καθώς και στο πρώτο κορίτσι, κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Επιπλέον, στο Δημοτικό Σχολείο με τη μεγαλύτερη ομαδική βαθμολογία (λαμβάνονται υπόψη οι 4 υψηλότερες βαθμολογίες των μαθητών ανεξαρτήτως τάξης) θα απονεμηθεί κύπελλο.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα πραγματοποιηθεί αγώνας simultane(αντιμετώπιση πολλών αντιπάλων ταυτόχρονα) από διακεκριμένο σκακιστή της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης και ανοιχτή συζήτηση με θέμα το σχολικό σκάκι.Η συμμετοχή θα είναι ελεύθερη.

Σεμερτζίδου Ελένη, Νεστορίδης Ιωάννης, Πεκρίδης Χαρίλαος,Τρούπη Τάνια

Συντονιστής:Σεμερτζίδου Ελένη

Τεχνικός Διευθυντής:Αντωνιάδης Γιάννης

Επικεφαλής Διαιτητής: Μιμίκος Στέλιος
.