30/03/2020

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στη διαδικτυακή σκακιστική πλατφόρμα του lichess το ανοιχτό τουρνουά στη μνήμη του αγαπημένου μας φίλου και μέλους της ομάδας μας, Φίλιππου Αναστασόπουλου. Ο Φίλιππος κυριολεκτικά ένωσε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, καθώς οι συμμετοχές σταμάτησαν στον αριθμό 433 !! Δύο ώρες γεμάτες η ελληνική σκακιστική κοινότητα τιμούσε το Φίλιππο παίζοντας σκάκι!

Πολλοί Έλληνες GM έδωσαν το παρόν στο τουρνουά, όπως οι Μαστροβασίλης Δημήτρης, Μαστροβασίλης Θάνος, Παυλίδης Αντώνης και Χαλκιάς Στέλιος. Επίσης, αγωνίστηκαν από GM o Ελληνο-Ελβετός Georgiadis Nico, o Erdogdu Mert από την Τουρκία και ο Parligras Mircea από τη Ρουμανία.

Είχαμε την τιμή, επίσης, να φιλοξενήσουμε στο τουρνουά μας το φιναλίστ για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2012, τον Ισραηλινό GM Gelfand Boris. Δυστυχώς, τη στιγμή που μπόρεσε να συνδεθεί μαζί μας, η διαδικτυακή πλατφόρμα είχε “πέσει” λόγω της μεγάλης συμμετοχής και δυστυχώς έπαιξε μόνο μία παρτίδα με έναν μικρό μας αθλητή.

Εκτός από τους προαναφερόμενους GM, έπαιξαν και αρκετοί IM και FM, ενώ φυσικά συμμετείχαν και πάρα πολλοί μικροί μαθητές του Φίλιππου, που αγάπησαν το σκάκι μέσα από τη σχέση μαζί του και μας έχουν κατακλύσει όλες τις μέρες αυτές με συλλυπητήρια μηνύματα.

Φίλιππε, δυστυχώς λόγω των ημερών δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω πέρα από αυτό το τουρνουά. Σου υποσχόμαστε, όμως, πως όταν καλυτερέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο τουρνουά προς τιμήν σου, αυτή τη φορά πάνω στις σκακιέρες!

Για την ιστορία, νικητής του τουρνουά αναδείχθηκε ο FΜ Αλεξάκης Δημήτρης (mindtraper).