26/03/2019

Μια πολύ ωραία περίοδος ολοκληρώνει τον κύκλο της! Η δράση «Μαθαίνω σκάκι στα Ανοιχτά σχολεία» που διεξάγεται από προπονητές της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης-Καλαμαριάς στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Βερατίου 16) και τη συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων από τη γειτονιά του σχολείου, ολοκληρώνεται την Πέμπτη 28/03/2019.
Κατά τη διάρκειά της, γνωρίσαμε τη μαγεία του Σκακιού και ταυτόχρονα κάναμε νέους φίλους. Σας καλούμε λοιπόν σε μια μικρή εκδήλωση που θα κάνουμε στο χώρο του σχολείου την τελευταία ημέρα. Με σκοπό να διασκεδάσουμε και να δοκιμάσουμε σαν μια μορφή αυτοαξιολόγησης την πρόοδό μας στο Σκάκι, θα παίξουμε ένα μικρό τουρνουά που θα συμμετέχουν όλοι όσοι παρακολουθήσαν τη δράση μας. Καλεσμένος μας θα είναι ο πανελλήνιος πρωταθλητής στο Σκάκι, Θάνος Μαστροβασίλης (αθλητής και αρχηγός προπονητών της Ε.Σ.Θ.).

Θα μιλήσει με όλους τους συμμετέχοντες και θα μοιραστεί κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να κατανοήσουμε τα οφέλη που έχει για τον άνθρωπο το να παίζει Σκάκι.

Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από μουσική και κάποια σνακ και θα ολοκληρωθεί με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να μείνει για την προβολή της ταινίας της Disney «Η βασίλισσα της Katwe” (2016), μια βιογραφική ταινία που σχετίζεται με το Σκάκι και έχει βασικό μήνυμα πως όλα είναι δυνατά αν τα πιστέψεις και καταβάλλεις την ανάλογη προσπάθεια. Βασικός χαρακτήρας ένα μικρό κορίτσι απ’ την Ουγκάντα, η Φιόνα, που καταφέρνει να αλλάξει τη ζωή της και να βοηθήσει την οικογένειά της πιστεύοντας στο όνειρό της να γίνει μεγάλη σκακίστρια.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity platform (Πλατφόρμα Δημιουργικότητας) και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.