01/04/2020

Το κλειστό τουρνουά διπλών γύρων που διεξαγόταν στο Ekaterinburg της Ρωσίας είχε φτάσει στη μέση , μετά από 7 γύρους είδαμε μεγάλες μάχες μεταξύ των 8 ισχυρότερων σκακιστών στο κόσμο πολλές νίκες και ανατροπές , στη βαθμολογία προηγούνται οι Nepomniachtchi & Vachier Lagrave ,με νίκη μάλιστα του MVL στο μεταξύ τους παιχνίδι ,δυστυχώς όμως η παγκόσμιες συνθήκες έκτακτης ανάγκης ένεκα του covid19 οδήγησαν στη διακοπή του από τη FIDE !

Δεν μπορεί πλέον η FIDE να εγγυηθεί την ασφάλεια των παικτών και θα αναβάλει τον τουρνουά που θα συνεχιστεί πριν τον Δεκέμβρη με την βαθμολογία ως έχει ! Αναμένονται εξελίξεις καθώς ο Radjabov ο οποίος είχε ζητήσει την αναβολή των αγώνων αλλά δεν εισακούστηκε και αντικαταστήθηκε μάλιστα από τον ..πρωτοπόρο MVL ..ενδέχεται να διεκδικήσει δικαίωση , το σκάκι μπαίνει σε περιδίνηση με αβέβαιο το μέλλον όλων των διοργανώσεων ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία καλείται να λύσει προβλήματα κλίμακας πολλών ρίχτερ !

Πρώτα η υγεία όμως και ελπίζουμε ότι από το χειμώνα θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε σε τροχιά κανονικότητας ενώ ανοίγεται η ”ευκαιρία” να δρομολογηθούν εξελίξεις σε όλα τα αγωνιστικά προπονητικά και οργανωτικά δομικά συστήματα !