23/06/2020

Πριν τρεις μήνες ακριβώς, 21 Μαρτίου, αποφασίσαμε σαν σύλλογος πως έπρεπε να δώσουμε την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας μας να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με το σκάκι, παρά τον περιορισμό που μας “επέβαλε” η πανδημία. Για αυτό, λοιπόν, δημιουργήσαμε τη διαδικτυακή μας ομάδα https://lichess.org/team/I9ljnKx5, ώστε να μπορούμε να συντονιζόμαστε, να πραγματοποιούμε κανονικά τα μαθήματα και να διοργανώνουμε τουρνουά. Αν και αρχικά είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε δράσεις μόνο για τα μέλη του συλλόγου μας, τελικά αυτή η προσπάθεια αγκαλιάστηκε και από άλλα άτομα της σκακιστικής κοινόνητας, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα τα 300 μέλη!

Πέρα από τα μαθήματα που συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν κανονικά, έστω και διαδικτυακά, δοκιμάσαμε στην αρχή να διοργανώσουμε δειλά δειλά και μερικά τουρνουά, κυρίως για τα παιδιά των ακαδημιών μας. Το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος ήταν μεγαλύτερο του αναμενόμενου και καταλήξαμε να έχουμε τελικά 2-3 τουρνουά την ήμερα, 10-15 τουρνουά την εβδομάδα!

Απολογισμός αυτών των 3 μηνών; 128 διοργανώσεις/σεμινάρια/εκδηλώσεις!! Αναλυτικά:

♟33 Junior Cups (για παιδιά έως 14 ετών χωρίς διεθνές έλο)

♟20 Open Cups (ανοιχτή συμμετοχή για όλους και όλες)

♟8 Bambino Cup (για παιδιά έως 8 ετών)

♟Ανοιχτό Τουρνουά Blitz στη μνήμη του αδικοχαμένου φίλου, μέλους, αθλητή και προπονητή της ομάδας μας, Φίλιππου Αναστασόπουλου. 433 συμμετοχές συνολικά!!

♟7 επιπλέον Ανοιχτά Τουρνουά Blitz

♟6 Εκδηλώσεις Simultane με πρωταθλητές του συλλόγου μας.

♟6 Σεμινάρια από τον GM Δημήτρη Μαστροβασίλη, μέλος της Εθνικής Ομάδας, σε συμμετέχοντες που προκρίνονταν από τα εσωτερικά τουρνουά και σε όσους/όσες ακόμα ενδιαφέρονταν.

♟45 Ομαδικά Πρωταθλήματα, όπως Πανελλήνια τουρνουά που διοργάνωσε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία – Greek Chess Federation, η ChessMates (σκακιστική ένωση αποτελούμενη από διάφορους ευρωπαϊκούς συλλόγους, συμπεριλαμβανόμενου και του δικού μας) και η Worldwide.

♟2 Ομαδικές Φιλικές Συναντήσεις με το “Φυσιολάτρη” Νίκαιας, Πρωταθλητή Ελλάδος 2019, και με το “Χρονικό”.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον που δείξατε!
Οι δράσεις μας θα συνεχιστούν κανονικά και σιγά σιγά σε κανονικές σκακιέρες!

Μείνετε συντονισμένοι!