Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς και η Σκακιστική Ακαδημία «Γ. Ιωακειμίδης» ξεκινούν τη λειτουργία των προπονητικών τους τμημάτων καθώς και των τμημάτων εκμάθησης σκακιού για αρχάριους και νεαρούς παίκτες. Η πρώτη συνάντηση των τμημάτων θαγίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στις 17:30 στην έδρα των συλλόγων μας, Ζαχ. Παπαντωνίου 14 στην Καλαμαριά. Κατά τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 20 και του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιούνται και εγγραφές νέων μαθητών και μαθητριών ώστε να διαμορφωθείτο οργανόγραμμα των τμημάτων.

Τα τμήματα αποτελούνται από μικρό αριθμό παιδιών και χαρακτηρίζονται από μεγάλη ομοιογένεια. Παράλληλα με την αύξηση της σκακιστικής γνώσης και την βελτίωση των επιδόσεών των μαθητών μας, στόχος των ακαδημιών μας παραμένει η διάδοση του σκακιού, η συστηματική καλλιέργειατων αξιών που συνδέονται με αυτό και η ανάδειξη της παιδαγωγικής του σημασίας.

Και φέτος στις ακαδημίες μας την τεχνική εποπτεία του προγράμματος θα έχουν οι GM, και μέλη της Εθνικής Ομάδας, Θάνος και Δημήτρης Μαστροβασίλης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν προγραμματισμένες προπονητικές διαλέξεις. Επίσης θα διδάσκει ο Ομοσπονδιακός Προπονητής και αθλητής της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης Χρήστος Μπούσιος και ο Πρωταθλητής Ελλάδας 2013, επίσης αθλητής της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Μαλικέντζος. Την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη έχει αναλάβει ο Μιμίκος Στέλιος, ψυχολόγος, ενώ η προπονητική ομάδα αποτελείται ακόμη από τους: Παπαδημητρίου Νάσο, Μπάλλα Κλέων, Αναστασόπουλο Φίλιππο, Μαλικέντζου Ναυσικά, Μιμίκου Δήμητρα.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2310 457437 (απογευματινές ώρες Σαββάτου), 2310 847729 (Μαστροβασίλης Γαβριήλ), 6942680745 (Μιμίκος Στέλιος), 6972238647 (Μπάλλας Νίκος).

Σας περιμένουμε με πολύ μεγάλη χαρά!