Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Σκακιστών Καλαμαριάς και η Σκακιστική Ακαδημία «Γ. Ιωακειμίδης» ξεκίνησαν τη λειτουργία των προπονητικών τους τμημάτων καθώς και των τμημάτων εκμάθησης σκακιού για αρχάριους και νεαρούς παίκτες. Τα τμήματα λειτουργούν κάθε Σάββατοαπόγευμα από τις 17:00 ως τις 21:00, στην έδρα των συλλόγων μας, Ζαχ. Παπαντωνίου 14 στην Καλαμαριά, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και νέα τμήματα σε διαφορετικές μέρες και ώρες.

Τα τμήματα αποτελούνται από μικρό αριθμό παιδιών και χαρακτηρίζονται από μεγάλη ομοιογένεια. Παράλληλα με την αύξηση της σκακιστικής γνώσης και την βελτίωση των επιδόσεών των μαθητών μας, στόχος των ακαδημιών μας παραμένει η διάδοση του σκακιού, η συστηματική καλλιέργειατων αξιών που συνδέονται με αυτό και η ανάδειξη της παιδαγωγικής του σημασίας.

Φέτος στις ακαδημίες μας θα διδάσκουν οι GM, και μέλη της Εθνικής Ομάδας, Θάνος και Δημήτρης Μαστροβασίλης, οι οποίοι θα έχουν και την τεχνική εποπτεία του προγράμματος. Την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη έχει αναλάβει ο Μιμίκος Στέλιος, ψυχολόγος, ενώ η προπονητική ομάδααποτελείται από τους: Μαλικέντζο Σωτήρη, Παπαδημητρίου Νάσο, Μπάλλα Κλέων, Αναστασόπουλο Φίλιππο, Μαλικέντζου Ναυσικά.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2310 457437 (απογευματινές ώρες Σαββάτου), 2310 847729 (Μαστροβασίλης Γαβριήλ), 6942680745 Μιμίκος Στέλιος, 6972238647 (Μπάλλας Νίκος).

Σας περιμένουμε με πολύ μεγάλη χαρά!