02/09/2022

Οι ακαδημίες της Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης , της Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς και της Σκακιστικής Ακαδημίας «Γ. Ιωακειμίδης» ξεκινούν τη λειτουργία τους για τη χρονιά 2022 – 2023.

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με το σκάκι είναι αδιαμφισβήτητα: η βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης, η καλλιέργεια της αναλυτικής σκέψης και των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων, η ενίσχυση της αυτογνωσίας και την αυτοπεποίθησης, είναι μόνο μερικά από αυτά. Στόχος μας είναι όλο και περισσότερα παιδιά να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του σκακιού και διασκεδάζοντας μέσα από το παιχνίδι να αποκομίσουν τα τεράστια οφέλη του.

Download (PDF, Unknown)

Στην παρακάτω φόρμα μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται:

https://forms.gle/D5YJ9CYkcSxZEbqs6

Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρακαλούμε να δηλώσετε όλες τις μέρες και ώρες που έχετε διαθέσιμες, ώστε να διευκολύνετε την προσπάθεια για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων. Στη συνέχεια θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας καλέσουμε ώστε να γνωριστούμε από κοντά και να ενταχθείτε σε ένα από τα τμήματά μας. Για όλα τα νέα μας μέλη υπάρχει η δυνατότητα της δοκιμαστικής παρακολούθησης των δύο πρώτων συναντήσεων του τμήματος.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα είναι μικρά και ομοιογενή, ενώ θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τις Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας.

Εκτός από τα τμήματα που θα λειτουργήσουν δια ζώσης, έχει προβλεφθεί και η δημιουργία σταθερών on line τμημάτων, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή μαθητών που για λόγους ασφάλειας ή απόστασης δυσκολεύονται να προσέλθουν στο χώρο μας. Η επιτυχημένη εμπειρία μας κατά την προηγούμενη περίοδο, όπου μεγάλος αριθμός μαθητών μας συμμετείχε και εξοικειώθηκε με την on line διδασκαλία και τους αγώνες, καθιστά την επιλογή της διαδικτυακής συμμετοχής μια εγγυημένη ποιοτικά πρόταση.

Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών θα υπάρχει διάκριση σε τμήματα σκακιστικής προπαιδείας (για παιδιά ως 6 ετών), εκμάθησης σκακιού, αγωνιστικά τμήματα και τμήματα πρωταθλητισμού. Επίσης πρόκειται να λειτουργήσουν και τμήματα εκμάθησης σκακιού, αρχαρίων και προχωρημένων, για ενήλικες.

Η λειτουργία των τμημάτων πρόκειται να ξεκινήσει από τις 20 Σεπτεμβρίου 2022 και θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας τμημάτων όλες τις μέρες της εβδομάδας (εκτός Κυριακής).

Η αγωνιστική έδρα των Συλλόγων μας βρίσκεται στη διεύθυνση Παπαντωνίου 14 με Ευριπίδου στην Κηφισιά – Καλαμαριά.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6942680745 (απογευματινές ώρες) και 6976283524.

Επίσης μπορείτε να μας βρείτε μέσω fb: www.facebook.com/esth.esk καθώς και μέσω email: skakistis.gr@gmail.com

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης
Παπαντωνίου 14 με Ευριπίδου Καλαμαριά, 55134
και Δωδεκανήσου 9 Θεσσαλονίκη, 54626
τηλ. 2310 457437, 6942680745
Email: skakistis.gr@gmail.com
Site: www.skakistis.gr
Fb: https://www.facebook.com/esth.esk/