30/12/2018

Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά, σας προσκαλεί στο 67ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στη νέα δράση, που σκοπό έχει να λειτουργήσουν τα σχολεία σαν πυρήνες δημιουργικότητας, κοινωνικοποίησης, αθλητισμού, αλλά και ψυχαγωγίας για την κάθε γειτονιά!
Μικροί και μεγάλοι που αγαπάτε το Σκάκι ή που θα θέλατε να γνωρίσετε το διαχρονικό αυτό πνευματικό άθλημα, είστε ευπρόσδεκτοι με ελεύθερη είσοδο κάθε Τρίτη και Πέμπτη ξεκινώντας από 08/01/2019 και ώρα 18:00-20:00 μέχρι 31/03/2019, να συμμετάσχετε.

Ανοιχτά σχολεία στη γειτονιά!

Η Ε.Σ.Θ. με τη μακρά εμπειρία της στο χώρο των σχολείων θα οργανώσει εργαστήρια εκμάθησης Σκακιού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας. Χρησιμοποιώντας τις πιο μοντέρνες διδακτικές μεθόδους, θα περάσουμε όμορφα και δημιουργικά και θα επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Τα εργαστήρια θα αποτελούνται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Στο θεωρητικό μέρος θα χρησιμοποιηθεί το υλικό της σειράς βιβλίων «ο Ζατρίκης στο σκακιστικό δάσος» που έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιλεγμένο υλικό σε έντυπη μορφή, που θα προσαρμόζεται στις ανάγκες των συμμετεχόντων. Στο πρακτικό μέρος οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να εφαρμόσουν τις νέες γνώσεις τους χρησιμοποιώντας τις επιτραπέζιες σκακιέρες, καθώς και τα σκακιστικά χρονόμετρα που θα παρέχονται από την Ε.Σ.Θ.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/ Stavros Niarchos Foundation.

Download (PDF, 182KB)